top of page

We gaan er weer tegenaan!

Vandaag begint het nieuwe academisch jaar. Het gaat ongetwijfeld een uniek en bijzonder jaar worden waarbij voorzichtig fysiek onderwijs weer van start gaat. Het is aankomend jaar van nog groter belang dat de rechten en belangen van studenten worden meegenomen in de besluitvorming. Of het nu om privacy, voldoende begeleiding of fatsoenlijke collegetijden gaat.


Ook zullen er veel vragen ontstaan. Wanneer kunnen uitwisselingen weer plaatsvinden? Gaan universiteiten studentenverenigingen extra ondersteunen nu ze in een moeilijke periode een belangrijke taak innemen? Krijgt fysiek onderwijs wel voldoende prioriteit?


Daarnaast belooft het op andere vlakken eveneens een belangrijk jaar te worden. Wordt de invloed van China op onze universiteiten niet te groot? Hoe gaan universiteiten om met de sterke groei van studentenstromen? En welke stappen zetten bestuurders bij grensoverschrijdend gedrag?


Eén ding is in ieder geval zeker: Van Groningen tot Amsterdam en Utrecht staan onze raadsleden te popelen om plaats te nemen in de medezeggenschap. We hopen dit jaar opnieuw mooie resultaten neer te zetten voor de studenten die er gewoon voor willen gaan, juist ook dit jaar. Kortom: We gaan er weer tegenaan! 💪

138 weergaven
bottom of page