top of page

Gemengde gevoelens bij Utrechtse verkiezingsuitslag

De verkiezingen voor de medezeggenschapsorganen aan de Universiteit Utrecht zijn alweer voorbij en nu kunnen wij de eindbalans opmaken. Het was in vele opzichten een bijzondere verkiezingsperiode. Voor het eerst kon er niet geflyerd worden in de UB en moest alles online plaatsvinden. Dat leverde fantastische campagnefilmpjes en -posts op.


Die hebben zich ook uitbetaald: voor het eerst in de Utrechtse geschiedenis wint DVS een zetel in de faculteitsraad Geesteswetenschappen! Dat is mooi nieuws en wij zijn blij dat we onze geluid ook nu daar kunnen laten horen.


Ook groeide onze fractie aan de REBO-faculteit van 2 naar 3 zetels. Dat is ook een fantastisch resultaat en brengt het afschaffen van de maximale 6 bij herkansingen weer een stap dichterbij.


Helaas moeten wij in de universiteitsraad wel een zetel inleveren. We kunnen daar eerlijk over zijn: we hadden op meer dan 1 zetel gehoopt. Tegelijkertijd zit het niet in onze aard om bij de pakken neer te gaan zitten. We gaan aankomend jaar hard strijden voor de belangen van studenten die ervoor willen gaan. Zo hopen we volgend jaar weer een comeback te maken!


Dit alles hadden we niet kunnen bereiken zonder onze kiezers. Die willen wij bij deze hartelijk bedanken voor het gegeven vertrouwen!


Wil je meehelpen aan het verbeteren van de UU? Doe mee en schrijf je in als lid!

161 weergaven

Comments


bottom of page