top of page

Flexstuderen wordt landelijk ingevoerd!

De Tweede Kamer heeft zojuist een motie van de Kamerleden Dennis Wiersma (VVD) en Kirsten van den Hul (PvdA) aangenomen waarin het kabinet verzocht wordt om voor 1 september 2023 flexstuderen wettelijk aan alle onderwijsinstellingen mogelijk te maken. Dat betekent dat iedere student per studiepunt zijn of haar collegegeld kan betalen.


Doe je in één jaar een of twee vakken omdat je studentbestuurder bent of een eigen bedrijf begint? Dan hoef je met flexstuderen niet meer het volledige collegegeld te betalen. Ideaal dus.


Het is daarom ook geen wonder dat De Vrije Student al bij haar oprichting in 2015 als een van de eerste een groot voorstander was van flexstuderen en een van de drijfkrachten was achter de invoering van de pilot. Daarna knokten ons raadsleden, van Windesheim tot Amsterdam en van Utrecht tot Groningen, om onderwijsinstellingen zover te krijgen om mee te doen aan de pilot. Daarbij stuitten ze op veel bezwaren en kritiek van studenten en docenten, maar telkens weer bleek de pilot een succes. Het is daarom erg bijzonder en mooi om te zien dat flexstuderen landelijk ingevoerd gaat worden. Het hoger onderwijs in Nederland wordt daarmee niet alleen flexibeler, maar vooral moderner.


Vind je verfrissende ideeën zoals deze nu ook belangrijk? En wil je een partij steunen die zich daar voor in zet? Stem dan op De Vrije Student en doe mee!


160 weergaven

Comments


bottom of page